"Azért van olyan sok vélemény, mert a gondolatok száma végtelen, a papír pedig nem tud tiltakozni." (Kobzi János)

2013. május 6., hétfő

Ne óbégasson – avagy mi is az igazi mutyifilter


Montázs: Plajbászblog
„Mutyifilter” - ezzel az öles táblával jelent meg a mai parlamenti ülésnapon az MSZP frakciója. Kövér László zokon is vette az igencsak találó és tömörségében is kifejező ellenzéki mozzanatot, amely a trafiktörvénnyel és a hozzákapcsolódó trafikpályázatok körül tapasztalható fideszes visszásságokra mutatott rá. Olyannyira, hogy azon melegében el is határozta, hogy az MSZP-s Szanyi Tibor trafikbotránnyal kapcsolatos, napirend előtti felszólalását nem engedélyezi, mondván, hogy az sértő, és ezt a Tisztelt Ház méltósága - de leginkább Kövér önméltósága - nem tűrheti. A házelnök intézkedését követő gunyoros szocialista megjegyzésre pediglen imigyen reagált: „Megkérem a képviselő urat, hogy ne óbégasson!”.

Gondolom most már mindenki számára világossá vált, hogy mit is takar a „mutyifilter” kifejezés. Hát ezt! Ezt a házelnöki arroganciát, amivel tulajdonképpen a pofátlan kormányzati visszaélések ellen berzenkedő ellenzéki képviselői hozzászólásokat, méltatlankodó bekiabálásokat filtrálja, azaz szűri ki. Úgy, ahogyan azt csak egy Kövér László tudja.  Egyszerűen… és roppantul bunkó módon. Mert tudja meg a nagyvilág valamennyi ökre, hogy a magyar parlamentben ki is a Jupiter.

Tehát legyen az föld, vagy trafik, mutyizzatok bátran kormánypárti felebarátaim, a hőbörgőket Kövér őméltósága és az ő házőrsége rövid úton helyrerakja, ha meg még mindig nem bír a vérivel a sok ellenzéki patkány, akkor mehetnek a portugál balettbe. Majd Orbán őfőméltósága - aki másodállásban tömegközlekedő, valamint városkép- és magántulajdon-védő - összetörvénykezi, azt is. És ne óbégasson egy képviselő se.
Egyáltalán: Mindenkinek kuss legyen!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése