"Azért van olyan sok vélemény, mert a gondolatok száma végtelen, a papír pedig nem tud tiltakozni." (Kobzi János)

2014. november 26., szerda

Rablás


Van már némi tapasztalatunk arról, milyen az, amikor pártunk és kormányunk megvédi vagyonkánkat. Például a 3000 milliárdos magánnyugdíjunkat is úgy megvédte, hogy… nagyon. Nincs is belőle már egy peták se. Eltőzsdézte, meg államadósságot fizetett belőle. Aztán a takarékszövetkezeti vagyonkánkat is megvédte, épp most osszák szét a csókosoknak. Szóval most épp a maradék 200 milliárdra fáj a foga a centrális enyveskéznek, amit a maradék magánnyugdíj-pénztárak vagyona képez. És megint mi a jelszó? „Megvédjük a nyugdíjakat”. Ami nettó hazugság! Ennek ellenére még mindig vannak, akik hisznek a tündérmesékben. De hisz’ érthető, a reményhal úszik utoljára.
Azt szajkózza a kormány valami fiúsított Selmeczi reinkarnáció útján, hogy ha nincs befizetés, akkor elvész a nyugdíj. Hogy a nyugdíjpénztárak 10-25% nyereséget produkálnak évente és befizetés nélkül… az őket cseppet sem érdekli. Minden magánnyugdíj-pénztári tagnak átlagban 3 milliós megtakarítása van, ami érdekes módon ahelyett, hogy csökkenne, a kormány által eléggé el nem ítélhető módon – gyarapszik. No ez az, amit nem nézhetnek tétlenül, elvégre kezükben a jövő. És az éhenhalásunk.
 
A legnagyobb orbitális szemétség a kormány részéről, hogy betereli az állami rendszerbe ezt a pénzt. Ugyanis azoknak a magánnyugdíj-pénztári tagoknak is gyarapszik a megtakarítása, akik már évek óta nem fizettek be. Mondjuk, mert nincs munkahelyük, ergo nincs miből. De ha most ráteszi a mocskos kezét a kormány és beviszi a „közösbe”, akkor ahelyett, hogy szaporodna a kuncsaft pénze, még csökken is, vagy teljesen el is veszhet, hiszen az állami nyugdíjszámítási rendszer olyan, hogy a kiesett évek, nem számítanak be a nyugdíjösszeg kiszámításakor. Ha egyáltalán megérik. Hol van már az eistand utáni egyéni számla, az egyedi nyilvántartás ígérete? A fasorban. Olyan ez az egész, mint egy közönséges bankrablás, csakhogy a bankokkal ellentétben a kormánynak nincs semmiféle garanciája, nemhogy biztosítása. Mint ahogy már pénze sem. Stadionokra és olajrészvényre persze van, ám nyugdíjra nincs. Érdekes! A kormány a teljes magánnyugdíj-pénztári rendszer felszámolását tűzte ki célul, ugyanakkor a nyugdíjrendszer átalakításán is töri a fejét. Furcsa módon magánbiztosítási rendszerben. Hogy kik lesznek a szerencsés kiválasztottak, mely biztosítók lesznek az állam által preferáltak, az a trafik- és földbiznisz után nem lehet kétséges, ugyanis jelen esetben a bankrabló és örző-védő egy és ugyanaz.

Tisztes nyugdíj? Ugyan már! Béke poraira! Majd eltemetjük ezt is. Szociálisan.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése