"Azért van olyan sok vélemény, mert a gondolatok száma végtelen, a papír pedig nem tud tiltakozni." (Kobzi János)

2013. május 8., szerda

A maszk


Fotó: Plajbászblog
Érdekes cikk olvasható Veress Jenő tollából a Népszava mai számában „Fegyverbe!” címmel.
A Hende Csaba honvédelmi miniszter által megpedzett „újrafegyverkezés” témáját boncolgatja a maga kendőzetlenül egyedi stílusában.
Mondom érdekes a cikk, mert Veress Jenő él a gyanúperrel, hogy valami nagy disznóság készülhet megint Fidesz-berkekben fegyverbeszerzések terén, ámbár hozzáteszi hogy „…a szabadlábam többet ér, semhogy találgassak…”. No igen! A Gripen-biznisz kilométerekről bűzlő latrinaájere után az ember óvatos, bármennyire is érzékeny az orrlika.
Mert Veress szimata általában jó – és mert amúgy is hajlamos vagyok inni a szavait -, így hát hallgatok az intő szóra és én sem találgatok.

Például nem találgatom, hogy miért mentette fel oly hirtelen Hende Csaba  a KNBSZ (Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat) főigazgató helyettesét, Horváth Józsefet? Azt a Horváth Józsefet, aki az UD nevű „árnyék-titkosszolgálat” egyik vezetője volt és az UD-botrány után akkorát bukott, hogy meg sem állt a vezérőrnagyságig és a KNBSZ aligazgatói székéig.
Azt sem találgatom, hogy az UD-részvényes Horváth vajon milyen rálátással rendelkezhet(ett) az eljövendő fegyverbeszerzési üzletre? Mert hogy volt rálátása az hótziher.
Azt sem találgatom, hogy Horváth, miféle „csínyt” követhetett el már megint? Mert mint jó UD-s, információszerzés-, birtoklás- és felhasználás terén biztosan nem hazudtolta meg önmagát.
Aztán azt sem találgatom, hogy mennyi lehet manapság a hallgatás ára? Mondjuk a köztudottan korrupciómentes fegyverüzlet terén. Ha túl mohó valaki, akkor bizony hamar a felmentés sorsára juthat (és örülhet, ha ennyivel megússza), ugyanis a fideszes hatalmi piramis megmászásához egy akármilyen biztonsági szolgálat főigazgató-helyettesi titulusa, vagy egy vezérőrnagyi rang roppant kevés.

Szóval nem találgatok, nem mutogatok (pláne felfelé), csak szépen, csendben gondolkodok, amíg még lehet. Mert ahogyan azt a jó Veress Jenő mondotta volt: „..a szabadlábam többet ér…”.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése