"Azért van olyan sok vélemény, mert a gondolatok száma végtelen, a papír pedig nem tud tiltakozni." (Kobzi János)

2013. március 13., szerda

Mesterházy fideszes akart lenni – Újabb fideszes karaktergyilkolás?


Fotó: NOL
Németh Zsolt (képünkön) külügyminisztériumi államtitkárnak, a kettes számú Fidesz-tagkönyv tulajdonosának állítása szerint Mesterházy Attila politikai pályafutását a Fidesz veszprémi szervezeténél akarta kezdeni.

Már a kijelentés formája (videó riport) is gyanúra ad okot, több kérdést is felvet. Miért pont most derült ez ki? Kinek az érdeke? Hol a bizonyíték?

Az első két kérdésre viszonylag könnyű választ adni. Az MSZP szemlátomást erősödik (látni lehetett ezt a színültig telt Budapest Sportarénában), míg a Fidesz egyre népszerűtlenebb. Nyilvánvaló, hogy a legegyszerűbb politikai módszer egy politikai rivális eltávolítására, az általa képviselt párt meghurcolására a karaktergyilkolás. Ezt a módszert a Fidesz különös előszeretettel alkalmazza (lásd Gyurcsány Ferencet, vagy Bajnai Gordont érintő ügyek). Elég csak a vád felvetése és a fideszes médiagépezet már elvégzi a többit. Most is ez történt, kiváló időzítéssel. Németh Zsolt állítása Mesterházyt megélheti politikusnak tünteti fel, akinek ezek szerint teljesen mindegy milyen pártban, milyen elvek mellet politizál, csak valahol tehesse.
Csakhogy ez esetben van egy kis gond. Az Orbán-kabinet az elmúlt három évben olyan helyzetbe lavírozta magát, a szavahihetetlenség olyan fokát érte el, hogy kérdéses, hogy ez a módszer Mesterházy esetében beválik-e.

És itt jön a bizonyítás kérdése.
Németh Zsolt azt állította, hogy Mesterházy Attila egy üzenetrögzítőn(!) jelentkezett a Fidesznél, de ezt az üzenetet akkoriban senki sem hallgatta le(?!), amikor pedig végre meghallgatták, Mesterházynál már okafogyottá vált a dolog.

Nos, - mint a jelen eset is bizonyítja - állítani bármit lehet. Hol az üzenetrögzítő szalagja, memóriakártyája, stb? Sehol egy hangfelvétel, sehol egy dátum. Hol a bizonyíték? Mert ez eddig színtiszta rágalom. Persze tudvalevő, hogy a Fidesz hatalmi arroganciájában mindig is kiemelkedő szerep jutott a rágalomnak, s ha ezt valaki zokon vette, akkor jöttek az ügyvédek, oszt’ jónapot.

Véleményem szerint Németh Zsolt most öngólt lőtt, méghozzá hatalmasat. Ez a szánalmas próbálkozás a Fideszt és Orbán Viktort egyre inkább körülölelő bizalmatlan társadalmi légkörben nem árthat sem az MSZP-nek, sem Mesterházynak, sőt. Az MSZP-nek és pártelnökének felesleges is reagálni rá. Magyarázkodni meg pláne.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése