"Azért van olyan sok vélemény, mert a gondolatok száma végtelen, a papír pedig nem tud tiltakozni." (Kobzi János)

2012. november 20., kedd

Fel! Támadunk!

Egy HVG által feltárt újabb plágium ügy, nevezetesen a Semjén Zsoltot ért vádak borzolják a közvéleményt. Hogy ebben mennyi a tény, és mennyi az igazságtartalom az immáron legyen az illetékes fórumok és szervek feladata. A Schmitt-ügyet ismerve nem lesz könnyű dolguk, hiszen garantált a fokozott közérdeklődés. Az pedig nagyon valószínű, hogy alapos vizsgálat nélkül a HVG nem merészelt volna valótlan dolgokkal előrukkolni.
Az viszonyt szégyen, hogy a felvetett plágiumvádakra Semjén Zsolt helyett egyik párttársa, Pálffy István reagált a vádakra, mert Semjén még ahhoz sem volt elég bátor, hogy személyesen szólalt volna fel a képviselők előtt. Pedig igen vidáman ült a miniszteri bársonyszékben. Felszólalásában Pállfy odáig merészkedett, hogy a HVG tényfeltárását, a kereszténység elleni támadásként értékelte, egyenesen a római kori Néróhoz, és Diocletianushoz hasonlítván a folyóirat ténykedését.
Ez akkora bornírtság, hogy bármely más állam parlamentjében hangosan kiröhögték volna. Nem így nálunk, ahol is halálosan komolyan vették Pálffy-t  Ezek szerint ők (mármint a KDNP) azok a keresztények, akiket az oroszlánok elé dobott a „véreskezű” HVG. Rétvári Bence párttárs még rá is tett egy lapáttal, kormányszinten megerősítve Pálffy szavait. Őrület!

Vajon a KDNP tisztában van-e azzal, hogy többek között a csalás sem tartozik éppenséggel a keresztényi erények közé. Vagy az ő keresztjük már annyira érinthetetlen magasságokba emelkedett, hogy az ilyen dolgok nem érhetnek fel hozzájuk? Arra azért kíváncsi lennék, ha egy újabb kereszténydemokrata stikli derül ki, mi lesz a vád? Istenkáromlás? És a következő lépés? Netán inkvizíció? Ennyire talán még nem süllyedtünk mélyre. Mindenesetre jobb lenne, ha a Pálffy-Rétvári-Semjén trió kissé lejjebb engedné azt a keresztnek látszó tárgyat, amit most fenyegetően lóbálnak, mert még valaki zokon veszi. Úgy látszik Pálffy különösen jól emlékszik arra a szakállas, vérkomcsi időkben keletkezett faviccre, ami azt ecseteli, hogy nem mindegy mi van kiírva a temető bejárata fölé: „Feltámadunk!”, vagy „Fel! Támadunk!”. Véleményem szerint a KDNP választási „temetőjének” bejáratánál már régen az utóbbi képletes felirat díszeleg, és a kétségbeesés szülte reménytelenség miatt tartják is magukat hozzá. Hogy ez sem keresztényhez méltó? Kit érdekel? Őket bizonyára nem, egyébként nem ragadtatták volna magukat ilyen égbekiáltóan ostoba kijelentésekre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése