"Azért van olyan sok vélemény, mert a gondolatok száma végtelen, a papír pedig nem tud tiltakozni." (Kobzi János)

2024. április 8., hétfő

Magyar Péter a "karmelita" gyártmánya?

Hogyan lehet egy mind bizalmilag, mind erkölcsileg megrendült országvezetést átmenteni a jövőbe? Hogyan lehet Orbán – úgymond – örökségét tovább vinni? Mert bizony bármennyire is sikeres Orbán Viktor, felette is eljár az idő. Ki az, aki továbbviheti a Fidesz örökséget, aki folytathatja ezt a minden ízében aljas politikai játszmát? Súlyos kérdés!

Orbán Viktor a "Magyar-jelenség" felbukkanása óta némaságba burkolózott. Számomra hihetetlen, hogy mennyire hagyja/hagyta kibontakozni Magyart. Előbb a két "vezéráldozat", majd a támadási felületek meghagyása az ifjú titán számára.
Magyar maga vallotta be a Rangos interjú során, hogy a Rogán-szolgálat minden mozdulatát figyelemmel kísérte. Autóban, lakásban, telefonon. Elhiheti-e valaki ezek után, hogy Magyar Péter a saját útját járja? Van-e józanul gondolkodó, aki a május 6-i tüntetésben nem az orbáni, jól bevált sémákat látta?
Véleményem szerint Magyar Péter maga a NER! Azon az emlőn nevelkedett, ott tanulta ki a fortélyokat, azt, hogyan kell az ellenzéket apró darabokra cincálni és hogyan kell az elbizonytalanodó híveket újra egységbe tömöríteni és…  és húsz évvel fiatalabb Orbánnál. És valljuk be, a feladatot eddig kíválóan teljesítette.

Magyar Péter most egy szerepet játszik… miközben az országot és társadalmat érintő súlyos kérdésekről tereli el a figyelmet. Szinte hipnotizálja az embereket. És ez baj. Nagy baj!

Nem akarok összeesküvés-elméleteket gyártani, de a kép számomra annyira világos, hogy szinte vakít.
A volt államfő – Novák Katalin - eltűnt. Varga Judit ex-igazságügyér a Hajdú interjú óta szintén. Polt hallgat, Kövér hallgat, Pintér hallgat, Lázár hallgat, és a leginkább kikezdett Rogán szintén hallgat. Ennek pedig oka van. Véleményem szerint hagyják kifutni Magyar Pétert. Végezze el a piszkos munkát - a parlamenti választásokig van még két év, és nem utolsó sorban Vitézy is nyirbálja rendesen az ellenzéket.
Mert valljuk be, ez bizony "piszkos munka"!
Megvezetés, ámítás, és megalapozása egy újabb, évtizedes jövőnek.

Magyar Péter nem más, mint Caligula lova. Konzul lesz belőle, meglássátok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése