"Azért van olyan sok vélemény, mert a gondolatok száma végtelen, a papír pedig nem tud tiltakozni." (Kobzi János)

2021. november 11., csütörtök

Nyílt levél az LMP-hez és az ATV hírcsatornához!

Többször próbáltam az ATV hírcsatorna nyílt You-Tube platformján az atomenergia kérdésében véleményemet nyilvánítani. Először Kanász-Nagy Máté LMP-s társelnökhöz intéztem volna pár keresetlen szót, majd Ungár Péter LMP-s országgyűlési képviselőhöz intéztem volna ugyanezt. Sikertelenül, holott az ATV-nek is ismernie kellene a szlogent: "A hír szent, a vélemény szabad." Az ATV-LMP szövetség esetében úgy látszik ez nem áll fenn.
Az ATV másodpercek alatt törölte ezt az írásomat. Az ATV és LMP szoros barátságát ismerve, cseppet sem csodálkozom! Ezért kénytelen vagyok itt és ilyen formában nyilvánosságra hozni azt, ami ellen az ATV annyire berzenkedik. Tehát:

 

Tisztelt Kanász-Nagy Máté Társelnök - LMP, valamint Ungár Péter Képviselő Úr - LMP!


Több dologra hívnám fel szíves figyelmüket!

 

1 Az atomerőművi és nukleáris balesetek mind-mind az "emberi tényezőre vezethetők vissza. Tervezési, kivitelezési hibák, egoizmus, üzemeltetési előírások semmibevétele, stb. (lásd Andrjev-öböl, Three Mile Island, Csernobil, Fukushima Dai Icsi, stb.)

2  Az urán 235 felezési ideje 700 millió év, az U-238-é 4,5 milliárd év. Ezek működtetik pl. a bolygónkat... amióta létezik.

3  Már birtokában vagyunk azon tudásnak, amely az atomhulladékokat olyan erőművekben használja fel, amely szintén "zöld" és ami a hosszú felezési idejű radioaktív hulladékok felhasználását célozza. Ajánlom figyelmébe Dr. Leslie Duan - "Atomerőművek alkalmazása folyékony fluorsó technikával" c. tanulmánykötetét!

4 Ami az atomerőműveket illeti: Ami a tornyokból felszáll, az nem füst, hanem vízpára. Nincs CO kibocsájtás, nincs környezetszennyezés. Nevezhetjük ezek után az atomenergiát "zöldnek"?! Ezt egy "zöldpárt" képviselőjének illene tudni.

5 Ha nem lennének atomreaktorok, nem lennének a rákos megbetegedések gyógyítására alkalmazott sugárzó anyagok sem, (pl. technecium 99, vagy molibdén 99), vagy a világ geopolitikai biztonságát garantáló atomfegyverek sem.

6 Az alternatív energiák nem biztos, hogy "zöldek", hiszen pl. az elektromos járművek akkumulátorait olyan rendkívül környezetszennyező iparágak gyártják, amelyek ontják magukból a környezetkárosító anyagokat. Ilyen pl. a vegyipar és a fémipar. Az elektronikai robbanás energiabiztosító moduljait egyszerűen képtelenség környezetkímélő módon ártalmatlanítani.

Szóval lehet itt gépjárműforgalomról, légúti ártalmakról, és minden egyébről beszélni, azt is kijelentheti, hogy egyes dolgok nem érdeklik, vagy érintik, de egy valamit nem lehet tagadni: A nukleáris energiára szükség van! Több, mint vétek ezt a csillagokból származó energiát nem hasznosítani. Az nem mindegy hogyan tesszük. Bölcsen felnőtt nemzedékhez méltóan, vagy gyermekded módon.

 

Köszönöm, ha elolvasták hozzászólásomat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése