"Azért van olyan sok vélemény, mert a gondolatok száma végtelen, a papír pedig nem tud tiltakozni." (Kobzi János)

2021. november 13., szombat

A munkásosztály a paradicsomba megy

 Nos, akkor én elröfögöm a magyar rögvalóságot!

 

Van itt Pest mellett egy multinacionális cég, (lengyel-kínai, kínai-lengyel… vagy micsoda, kooperálva egy világelső logisztikussal) nagyjából 1000 munkavállalóval, három műszakos munkarenddel. Az most másodlagos, hogy a munkavállalók háromnegyede - hogyhogy nem - ukrán, kínai, vietnámi vendégmunkás, ez is megérne egy misét a jó- és rosszmigráns kérdésben, de ne legyünk rosszmájúak. Pártunk és kormányunk ezért találta ki a letelepedési kötvényt, a honosítást, a külföldiek beutazásának és munkavállalásának igen furcsa rendszerét, a rabszolgatörvényt, na és nem utolsó sorban a multinak adott számtalan kedvezményt munkahelyteremtés címén. Hogy a munkahelyteremtés nem a magyar állampolgárokra vonatkozik, az jelen esetben huszadrangú szempont, ámbár elgondolkodtató... mondjuk a bérezések és bérkülönbségek tekintetében és a magyar munkaerőhiány statisztikájának vonatkozásában..

 

Na szóval:

 

Itt ez a multi, olyan tevékenységgel és munkamódszerrel, amely kizárja az online munkavégzést, a távolságtartást és a maszkhasználatot. Ezért most kitalálták, hogy covidra tesztelik a munkásosztályt. (már hallottam is holmi törpeminorítás kisvezetőtől, hogy hű ez milyen fontos és milyen drága, úgy hogy becsüljük meg magunkat).

Tehát teszteltek...

Kiderült...

Hazaküldték...

Nem csak őt!

 

Én meg két körömreszelés között felteszem a kérdéseket:

1 Miért küldik haza, ha egyébként pozítív tesztje ellenére makkegészséges és makkegészséges a környezete is?

2 Mióta tartozik munkaegészségügyi-munkaalkalmassági szempontok közé a teszt?

3 Mióta kompetens egy kis, ill. középvezető munkaegészségügyi kérdésekben?

4 Miért egy közönséges csoporvezető végzi a teszteléseket és miért nem az üzemorvos?

6 Egy egyébként tökegészséges, munkavégzés szempontjából 100%-os melós miért kárhoztatik karanténra, betegállományra (SIC!), ennek következtében jelentős bércsökkenésre (65%-os bér, jelenléti és teljesítménybónuszok megvonása, stb...)?

7 Ha egy cég, tevékenysége folytán nem tudja biztosítani a covid ellen a minimális egészségügyi feltételeket sem, miért érzi jogának az efféle diszkriminációt?

8 Hol maradnak a kontaktkutatások?

 

Végül, de nem utolsó sorban:

 

9 Akik bőszen lobogtatják a védettségijüket és mégis tesztpozitívak, azokkal mi lesz?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése