"Azért van olyan sok vélemény, mert a gondolatok száma végtelen, a papír pedig nem tud tiltakozni." (Kobzi János)

2024. március 28., csütörtök

Nyílt levél Magyar Péterhez

 A protokoll szabályai szerint "tisztelt", vagy "kedves" jelzőket kellene használnom a megszólításhoz, de ez nem fedné a valóságot. Urazni kellene önt, ami szintén helytelen lenne részemről. Ezért maradok hát a tömör egyszerűségnél, amolyan  "Idefigyelj te Rogán Antal" szerűen.

 Idefigyeljen Magyar Péter!

Ön követ dobott a magyar politikai közélet tavába és most várja a cunamit, a nagy hullámot, amely elsodorja a kormányzati naszádot és… és amit ön meglovagolva - a sikerei csúcsára juttathatja. Én viszont úgy látom (más hasonlattal élve), hogy ön méretes öngólt rúgott, aminek eredményeként csak a háló hullámzását láthatjuk. Engedje meg, hogy megindokoljam.

Pro primo:
Ön olyan formában tett szert - úgymond politikai információkra, ami önt nem illeti meg. Sem jogi, sem illetékességi, sem erkölcsi szempontból. Mert milyen hozzáállás az, hogy az (ex)feleség beosztását és jellembeli gyengeségeit  kihasználva ön vallatóra fog egy igazságügy minisztert?
Az más kérdés, hogy miféle igazságügy miniszter az, aki egy semmilyen tekintetben nem kompetens valakinek ad ki információt… legyen az akár a férje.

Pro secundo:
Ön azt állítja, hogy nem csak erről az ominózus esetről készített titokban hangfelvételt, hanem még van egy, s más a tarsolyában. Szóval ön tendenciózusan készít titokban felvételeket a beszélgetőpartnereivel elhangzottakról. Jól sejtem, hogy önt akkor nem a hazája sorsa érdekli, hanem az egyéni, jóelőre megtervezett ambíciói? Ugyanis ön – ha jól látom – ugyanazt a módszert alkalmazza, amit kitanult, ahol "szocializálódott". Alaposan megtervezetten, zsarolópotenciált kiépítve. Ergo – semmivel nem különb a NER "lovagjainál".

Pro tercio:
Ön sokat sejtetően manipulálja az embereket, olyan dolgokkal, amit úgy is tudnak. Ez annyira szánalmas. Ön maga köré gyűjtené az olyanokat, akik megváltót, egy új messiást, egy prófétát keresnek, nem sejtve, hogy ön valójában egy hamis próféta. Egy végtelenül aljas és számító próféta. Olyanok hátán akar belovagolni a politika mennyországába, akik nincsenek tisztában az ön jellemével. Ez meg elkeserítő.

Zárszóként tehát annyit: Remélem maradt még ebben az országban apró szikrája a demokráciának és annyi tisztesség, hogy ezt a velejéig korrupt maffiakormányt elkergetik… és vele együtt önt is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése