"Azért van olyan sok vélemény, mert a gondolatok száma végtelen, a papír pedig nem tud tiltakozni." (Kobzi János)

2022. július 20., szerda

Vezérfonal a hatékony energiatakarékossághoz

 Ne fürgyé le! Legfeljebb kéthetente. Pláne, ha villanyboylered van Ebben az estben elég kéthavonta egyszer. Egyébként is: A kosz előbb-utóbb kopik. Előnye az is, hogy sokkal könnyebb betartani a szociális távolságot. 

 Az élősködő, semmire nem jó házikedvenceket - úgy mint; kutya, macska, kígyó, pók - cseréld le mosómedvére! Ügyelj arra, hogy a kenelből ne kerüljön birtokodba színvak jószág, gondolván a színes és fehérmosásra.

Elektromos autódra szerelj minél hatékonyabb szélkereket, vagy szélturbinát, energia-visszatáplálás és töltés végett. Ezzel nagymértékben tehermentesíted a hálózatot! 

Kíméld a csatorna- és szennyvíztisztító-rendszert! Táplálkozz energiatudatosan! Gyakran fogyassz emésztésblokkoló ételeket, úgy mint kesereűcsokoládé, hajában főtt krumpli sóval, stb. Gondolj arra, hogy a széntabletta fűtésre is kiváló! 

Ne engedj be a lakásodba kétes elemeket! Úgy mint gázóra- és villanyóra-leolvasó, stb! 

Tartózkodj az energiafaló háztartási eszközöktől! Gondolok itt a mosó- és mosogatógépre, vasalóra, gáztűzhelyre, turmix- és hajvágóképekre, stb, a mikróról nem is beszélve. Bizonyos körök szívesen megszabadítanak ezen káros eszközöktől, mi több, ölni tudnának értük. 

A légkondit ne használd jégkockakészítésre! 

Tévédet, számítógépedet, mobilodat használd egyéb célra! Úgy mint képkeret, virágtartó, vagy elemlámpa. 

Úszómedencédet alakítsd át halivadék-tenyésztésre, kislabda, vagy tengópályává, esetleg üzemanyag, vagy cefretárolásra. 

Végezetül gondolj arra, hogy a kormányok, az energiatermelő- és forgalmazó vállalatok erejüket megfeszítve, olykor életedet és véredet adva dolgoznak azon, hogy neked jobb legyen! 

És az elmaradhatatlan reklám: "MINDENEVŐ "SALGÓ" TŰZHELYEK NAGY VÁLASZTÉKBAN A LEGKÖZELEBBI BARKÁCS- ÉS MŰSZAKI ÁRUHÁZAKBAN! UGYANOTT "RAKÉTA" PORSZÍVÓ 50%-OS KEDVEZMÉNNYEL!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése