"Azért van olyan sok vélemény, mert a gondolatok száma végtelen, a papír pedig nem tud tiltakozni." (Kobzi János)

2015. április 24., péntek

Napi kamu


Dr. Bácskai János IX. kerületi polgármester javaslatot intézett a kormányhoz, az új kormányzati negyed kialakítására vonatkozólag. Véleménye szerint a budai vár helyett a Gubacsi úti volt sertésvágóhíd hatalmas, üresen álló területe lenne erre a célra leginkább megfelelő. A tulajdoni viszonyok ügyében Bácskai már fel is vette a kapcsolatot a terület kanadi tulajdonosával, és a kérdés rendezése után a több hektáros ingatlant ingyen bocsátaná az állam rendelkezésére. Kérdésre, miszerint nem tartja-e aggasztónak a pár száz méterre álló Illatos úti vegyiművek közelségét, azt válaszolta, hogy „Aggodalomra semmi ok, urai a helyzetnek és különben ő is közelében lakik.”.
A kabinet válaszlevelében megfontolásra érdemesnek találta Bácskai felvetését, s megígérte, hogy a tervezet alapos kidolgozását követően a kormány valószínűleg már a jövő héten a Parlament elé viszi a javaslatot.
Megnemerősített informácók szerint – ezzel párhuzamosan - a kormány még ebben a ciklusban felszámolja a Budapesti Vegyiműveket, és helyére iskolát, óvodát, pihenő- és élményközpontot, valamint a devizahiteleseket és brókerkárosultakat megsegítő lakóparkot épít. Az illetékes tárca a hírt sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése